Ohita otsikkoalue

Kansalaisvaikuttamisen keinot ja vaikutus poliittiseen päätöksentekoon 2.5.2022

Eduskunta vierailee Oodissa | Riksdagen i Ode

Eduskunta säätää lait. Kansalaisliikkeet ja järjestöt ajavat muutoksia, herättävät keskustelua ja pyrkivät vaikuttamaan lainsäädäntätyöhön eri keinoin. Miten toiminta näyttäytyy eduskunnan lakia säätävien valiokuntien työssä? Onko yksi tapa tehokkaampi kuin toinen?

Keskusteluun osallistuvat apulaispääsihteeri Timo Tuovinen eduskunnan valiokuntasihteeristöstä, Elina Kauppila Elokapinasta, Sari Aalto-Matturi MIELI ry:stä ja Senni Moilanen Tahdon2013-kansalaisaloitekampanjasta.

Tervetuloa keskusteluun kansalaisvaikuttamisesta keskustakirjasto Oodin Maijansaliin maanantaina 2.5. klo 17.30–18.30!

Riksdagens och centrumbiblioteket Odes samarbete över Medborgartorget fortsätter. Vid vårens andra evenemang måndagen den 2 maj bekantar vi oss med de olika formerna av medborgarinflytande.

Tilaisuudessa voi esittää yleisökysymyksiä. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista keskustella aiheesta keskustelijoiden kanssa.

Eduskunta Oodissa keväällä 2022

Eduskunnan ja keskustakirjasto Oodin yhteistyö yli Kansalaistorin jatkuu. Kevään tapahtumasarjan päättää 10.5. keskustelu Suomen ja Euroopan turvallisuusympäristön muutoksia koskevasta selonteosta. Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kertoo ja keskustelee kansalaisten kanssa muuttuneen tilanteemme taloudellista vaikutuksista, varautumisesta, huoltovarmuudesta sekä rajaturvallisuudesta, kyberturvallisuudesta ja hybridivaikuttamisesta.

Voit seurata kaikkia tilaisuuksia paikan päällä Oodissa tai verkkolähetyksen ja -tallenteen kautta.