Hoppa över rubrikområde

Tulevaisuusvaliokunnan julkinen kuuleminen (Kestävyyspaneelin Myönteinen tulevaisuus Suomelle) 1.6.2022

Växlande bild bredvid videon

Lisätiedot

Ohjelma

Kokouksen avaus Tulevaisuusvaliokunnan tervehdys

Myönteinen tulevaisuus Suomelle Kestävyyspaneelin evästykset uuden myönteisen kestävän Suomen tulevaisuuskuvan luomiselle professori Eeva Furman, puheenjohtaja, Kestävyyspaneeli

Kommenttipuheenvuorot kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Opetus- ja kulttuuriministeriö professori Jouko Vilmunen, Talouspolitiikan arviointineuvosto apulaisprofessori Annukka Vainio, Ilmastopaneeli professori Ilari Sääksjärvi, Luontopaneeli

Keskustelua Kysymyksiin vastaamassa Kestävyyspaneelin edustajat

Yhteenveto dosentti Katriina Siivonen, varapuheenjohtaja, Kestävyyspaneeli

Kokouksen päätös Tulevaisuusvaliokunta

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkinen kuuleminen, jossa julkaistaan Kestävyyspaneelin
Myönteinen tulevaisuus Suomelle.

Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin mukaan uudenlainen myönteinen kestävän Suomen tulevaisuuskuva on tutkitusti tarpeen. Kestävyyspaneeli on tunnistanut kestävyysmurrosten hidasteita ja harhapoluille ohjaavia suuntaviittoja, joista on nyt irtauduttava.

Tulevaisuusvaliokunnan kuulemisessa paneeli julkaisee keskeiset toimintasuositukset sisältävän yhteenvedon Myönteinen tulevaisuus Suomelle. Kestävyyspaneeli väittää, että pystymme rakentamaan yhdessä tulevaisuuden Suomen, jossa on mahdollista elää hyvää ja merkityksellistä elämää pienellä ympäristökuormituksella. Suosituksia kommentoivat edustajat tiedepaneeleista, Talouspolitiikan arviointineuvostosta sekä Opetus- ja kulttuuriministeriöistä.

Kestävyyspaneeli on riippumaton monitieteinen asiantuntijapaneeli, joka auttaa Suomea kestävyystavoitteiden saavuttamisessa tuomalla päätöksentekoon ja yhteiskunnalliseen keskusteluun tieteen näkökulmia sekä eettisiä pohdintoja. (www.kestavyyspaneeli.fi)

Saavutettavuus: Tallenteen tekstivastineen saat näkymään painamalla kuvaruudun alareunasta painiketta Näytä tekstinä. Tekstivastine rullaa videotallenteen yhteydessä eli voit lukea tekstiä samaan aikaan, kun katsot tallennetta.